DECLARAȚIA Uniunii Tineretului Comunist din Republica Moldova

                                în legătura cu decizia Curţii Constituţionale privind redenumirea limbii de stat

 

La 31 octombrie 2017, Curtea Constituțională a pronunțat Avizul asupra inițiativei trădătoare de a modifica articolul 13 cu privirea limbii de stat, astfel Parlamentului i se acordă Aviz pozitiv de a modifica limba de stat din «moldovenească» în «română». Cu această inițiativă legislativă au venit deputații Parlamentari din partidul Liberal și Liberal Democrat.

Judecătorii Curții Constituționale, avînd cetățenia statului vecin, au luat încă o decizie anti-moldovenească. Această nu este prima decizie a judecătorilor care în mod evident iau hotărîri care depășesc atribuțiile sale. Putem enumera și alte hotăriri precum ca:  hotorîre  că Declarația de Independență — este m-ai supremă decît Constituția sau hotărîrea Curții cu privirea la modificarea procedurii de  alegerea Președintelui, etc.

Noi, tineretul considerăm că oamenii cu cetățenia statului vecin nu au dreptul de a lua hotărîri în locul poporului moldovenesc. Judecătorii CCM sunt obligați să apere Constituția, dar nu să o modifice după placul lor.

Luînd în considerație cele menționate Uniunea Tineretului Comunist din Republica Moldova cere demisia judecătorilor Curții Constituționale din Republica Moldova.

 

Comitetul Central

Uniunii Tineretului Comunist din Republica Moldova

01.11.2017