Pe 21 septembrie este sărbătorită ziua internațională a păcii, astfel pe 23 septembrie în Moldova noi petrecem acțiunea ”LUMEA FĂRĂ RĂZBOI”.

În primul rind pentru societate pacea se asociază cu liniștea și siguranța în ziua de mine. Uniunea Tineretului Comunist din Moldova pledează pentru libertate, neutralitate și pace în țara noastră. Acești 3 piloni fiind elementele principale pentru stabilitatea societății și garant pentru viitorul țării. Este foarte important de ținut minte rezultatul și pretextul conflictelor din istorie cu scopul de a nu repeta aceleaș greșeli. Pentru a prețui pacea este de ajuns să ne amintim de conflictul Transnistrean care a urmat cu pierderi omenești și a implicat țara într-o continuă instabilitate.

Noi tineretul communist consideram că nu armamentul sau politica poate oferi putere și stabilitate unei țări ci pacea și siguranța în viitor sunt căile de a dezvolta o țară prosperă cu o societate responsabilă. Cu siguranță putem spune doar un lucru UTCM este organizația de tineret care este dispusă și este deschisă pentru apărarea păcii și stabilitatea țării.