Vladimir Voronin, într-o conferință post-electorală, a declarat că o astfel de „corupere a alegătorilor nu a fost niciodată”, referindu-se la scrutinul din februarie. Mai mult, liderul comuniștilor a spus că dacă PCRM, atunci când era la guvernare, ar fi schimbat Codul electoral, „avea să ardă toată Europa”.

„Acestea nu au fost alegeri, stimați colegi. Acestea au fost un „aucțion”. Așa provocări și așa cumpărare și așa corupere a alegătorilor nu a fost niciodată. […]

Îmi imaginez să fi făcut noi toată „bordeliera” asta cu modificarea Codului electoral, când eram comuniștii la guvernare. Avea să ardă, domnule Michalko, toată Europa”, a spus Voronin în cadrul unei conferințe post-electorale, în care au participat politicieni, activiști civici, reprezentanți ai CEC, observatori Promo-LEX.

Într-un comunicat emis astăzi, Voronin scrie că „mituirea a fost totală. Oamenii erau ademeniți cu lemne pentru foc, cu pungi cu produse alimentare, concerte, excursii, carusele, magazine sociale, cadouri. Democrații au utilizat la maxim resursa administrativă, transformând, cu trei luni înainte de alegeri, inițiativele guvernamentale inițiate de aceștia cu în elemente ale campaniei electorale”.

Mai mult, Voronin spune că „niciodată amestecul din exterior în alegerile din Moldova nu a fost atât de evident și nerușinat. În primul rând, acest fapt se referă la concurenții noștri direcți, Partidul socialiștilor. […] Putem să ne amintim de explorările «astrologice» ale lui Dodon, în legătură cu prețul gazului. Cum se cunoaște, epopeea despre Vărsători s-a terminat cu mărirea prețurilor la combustibilul albastru cu 35%”.

Liderul PCRM a mai scris că în Parlament au ajuns partide care „direct sau indiret au fost implicate în furtul miliardului. Înclusiv blocul ACUM, unul din liderii căruia, Maia Sandu, făcea parte din guvernarea lui Filat, care a scos miliarde de lei din rezervele Băncii Naționale, care ulterior au fost puși pe umerii cetățenilor”.

Sursă: unimedia.info