Нет описания.

Tinerii PAS au organizat astăzi un flashmob la Președinție unde au cerut locuri de muncă acasă. Potrivit lor, în ultimii 4 ani, peste 150 de mii de tineri au plecat din Republica Moldova, iar vinovat de aceasta se face Igor Dodon, care nu s-a preocupat de bunăstarea cetățenilor. Drept urmare, tinerii i-au transmis lui Dodon ordinul „Gloria Lenii”, scrie paranteze.md.

„În Republica Moldova, în ultimii 4 ani au plecat peste 150 de mii de tineri, au plecat mii de medici din sistem, au plecat sute de profesori din sistem, mii de muncitori nu au primit niciun suport pentru șomajul forțat. Pe de altă parte, avem un președinte care de 4 ani nu a făcut nimic pentru locuri de muncă decente, nu a făcut nimic decât vacanțe luxoase, decât populism ieftin. Acest lucru demonstrează că Igor Dodon a fost un președinte leneș, un președinte care nu s-a preocupat de bunăstarea propriului popor”, a precizat președintele PAS Youth, Adrian Băluțel.

La eveniment a participat și deputatul PAS, Radu Marian, care a anunțat despre câteva statistici îngrijorătoare: 1/3 din întreprinderi riscă să falimenteze, doar din datele oficiale circa 30.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, oamenii nu-și pot întoarce ratele la credite.

„Guvernul Dodon-Chicu a fost mai mult pe la nunți, prin vacanțe de lux, prin sanatorii. În pandemie s-a văzut că în țările în care politicienii sunt corecți și lucrează pentru oameni, companiile s-au descurcat mult mai bine, fiecare afacere și fiecare familie au primit ajutor. Noi, cei de la PAS, în frunte cu Maia Sandu, am venit înca din luna aprilie cu un program anticriză în domeniul economic, în care am propus: Plata salariilor în proporție de 75% a angajaților disponibilizați temporar timp de 3 luni, mărirea fondului de garantare a creditelor până la 2 miliarde de lei, amânarea ratelor la credit și a plăților aferente pentru cei care și-au pierdut veniturile în această perioadă”, a punctat Radu Marian.

Tinerii PAS au pregătit și un ordin pentru Igor Dodon, ordinul „Gloria Lenii”, pe care l-au transmis Președinției.

Sursă: tvc.md