Stimați concetățeni! Dragi compatrioți!

Noi, membrii Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, ne adresăm către toți cetățenii țării.

Ne adresăm și către cei care au rămas în Patrie, dar și către cei care au fost nevoiți să-și părăsească Patria pentru a-și putea întreține familiile.

Acum pe noi toți ne unește una și aceeași trăire – sentimentul de îngrijorare pentru unica și draga noastră Patrie – Republica Moldova.

Această îngrijorare este cauzată de o zi care se apropie – ziua de 20 octombrie, când în țară se vor desfășura ordinarele alegeri prezidențiale.

Cu patru ani în urmă, lăsându-se ademeniți de promisiunile mincinoase ce li s-au făcut, cetățenii au ales-o în funcția de șef de stat pe Maia Sandu, un politician vârcolac și un președinte trădător de țară.

Un om de nimic, promovat insistent de tehnologiile politice occidentale, cerându-i poporului mandatul de președinte, le-a promis oamenilor „munți de aur”.

Le-a promis un regim democratic și standarde europene în țară, dar în loc de acestea a instaurat dictatura, cenzura și degradarea proceselor politice. A urmat închiderea mijloacelor de informare în masă, precum și a partidelor politice, care nu sunt pe placul dumneaei, persecutarea opoziției și astuparea gurii tuturor celor care au o atitudine critică față de ceea ce se întâmplă în țară.

A jurat să respecte Constituția, dar în realitate și-a șters de ea picioarele. În țară funcționează doar acele legi, care sunt avantajoase pentru președintele Sandu. Printr-o votare pur tehnică, majoritatea coruptă antimoldovenească a partidului PAS i-a lipsit pe moldoveni de limba maternă.

Pentru ca să nimicească definitiv și Constituția, și suveranitatea țării, Sandu a inventat un referendum nelegitim. În cazul unei victorii a acestuia, va apărea posibilitatea de a modifica necontrolat Constituția, inclusiv până la renunțarea la neutralitatea și statalitatea Moldovei.

Anume din acest considerent noi îi îndemnăm pe toți cetățenii țării la referendum să voteze „contra”.

Sandu mereu vorbește despre dezvoltarea economică a Moldovei, dar, în realitate, a băgat țara în datorii, a adus-o la faliment, la eșec în toate domeniile și la degradare. Din Moldova fug mari investitori străini, după care oamenii noștri își pierd locurile de muncă și rămân fără mijloace de existență. Iată rezultatul politicii economice a Maiei Sandu. Ea s-a separat, s-a dat la o parte de rezolvarea problemelor pe care le au lucrătorii din agricultură, lăsând în voia sorții ramura de bază a economiei din Moldova.

Doamna Sandu ne-a mai mângâiat urechile cu promisiuni privind garanțiile sociale, grija statului față de viitoarele generații, dar a transformat satele și orașele țării în localități sărace și pustii, cu copii ai nimănui, cu școli închise, cu bătrâni aruncați în sărăcie, bolnavi și înfometați.

Ea a încredințat diaspora că o va susține și îi va crea condiții favorabile pentru întoarcerea ei în Patrie, după care, ca și cum nu i-ar fi vorbit despre asta, a impus-o la diferite impozite, la „biruri”  vamale, la batjocuri în timpul trecerii hotarului Moldovei. Astăzi, chiar și un transfer elementar de bani de peste hotare, bani pentru ca rudele celor plecați să poată supraviețui, este supus unor colosale piedici birocratice. Iar aducând economia la o stare deplorabilă, Sandu a activizat procesul de plecare din țară și a cetățenilor care au mai rămas. Reprezentanții diasporei au fost excluși chiar și din programul „Prima casă”. Iată-așa le-a mulțumit Sandu compatrioților noștri care trăiesc și muncesc din greu peste hotare pentru susținerea masivă pe care ea a avut-o din partea lor la alegerile prezidențiale precedente.

Sandu a dat garanții că va nimici schemele de corupție, iar banii îi va direcționa spre soluționarea problemelor sociale ale cetățenilor. Pe când astăzi bugetul este, de fapt, completat din contul creditelor externe și interne, iar Sandu în mod deschis îi acoperă pe hoți și pe oamenii corupți din anturajul său.

Ea a promis pace și prosperare în țară, dar în loc de asta a  adus țara în pragul nimicirii, semănând în casa noastră dezbinare, xenofobie și dușmănie. În anii președinției Maiei Sandu au crescut doar salariile miniștrilor și bugetul militar. Achiziționarea unor radare scumpe, a armamentului și a tehnicii militare, nesfârșitele exerciții militare împreună cu militari din țările NATO, batjocorirea neutralității noastre constituționale, sprijinirea necondiționată a uneia din părțile ce se dușmănesc, refuzul de a duce un dialog cu Transnistria cel puțin în baza problemei de împotrivire în fața tentativei de atragere a Moldovei în conflict – toate acestea, pas cu pas, apropie Moldova de război.

Despre nivelul responsabilității ei vorbește chiar și faptul că ea nu și-a îndeplinit promisiunea de a scoate gardul din fața președinției și a da în folosința copiilor bolnavi reședința de stat din  Condrița. După toate acestea, face oare să mai vorbim despre onestitate și cumsecădenie?

Sandu nu e pur și simplu cetățean al României, la fel ca și deputații și miniștrii ei. Ea declară în mod deschis că e româncă și că la referendum ar vota pentru unirea Moldovei cu România.

Fără nici o stinghereală, garantul integrității teritoriale, care este, conform Constituției, președintele țării, ea declară că este dispusă să promoveze aderarea țării la Uniunea Europeană fără Transnistria. Iar asta înseamnă încălcarea jurământului și trădarea Patriei.

Vârcolac, lup în piele de oaie, trădător, care în mod consecvent a predat principalele interese ale poporului moldovenesc și a vândut viitorul copiilor noștri – iată cine s-a dovedit a fi Maia Sandu în timpul mandatului de 4 ani al președinției sale.

Astăzi, ea și protectorii ei de peste hotare din nou încearcă să ne înșele în tendința lor de a obține un al doilea mandat, pentru a reuși să definitiveze intențiile lor criminale – să lichideze Moldova și să desființeze poporul moldovenesc, popor cu istoria, cultura și limba sa. Vor să ne înșele, ca să ne fure viitorul!

Toți patrioții Moldovei în nici un caz nu trebuie să devină din nou pradă a acestei înșelăciuni obraznice. În nici un caz să nu-i permitem vârcolacului și trădătorului să se așeze încă pentru patru ani în fotoliul de președinte al țării.

În ziua de 29 octombrie, poporul Moldovei va avea unica șansă de a se salva de la pieire. Va reuși, dacă nu-i va permite nerușinatului și coruptului agent de influență de la putere  să ajungă din nou la putere.

Să-i spunem Maiei Sandu „NU!” și prin asta să ne exprimăm protestul în fața a tot cu ce s-a ocupat ea pe parcursul duratei de timp în care a deținut înalta funcție de stat.

Situația este dificilă, dar noi, cetățenii care ținem la țara noastră și la viitorul poporului moldovenesc, nu avem altă soluție.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova îi îndeamnă pe toți cetățenii și pe fiecare în parte să se consolideze și să facă o alegere responsabilă, patriotică și salvatoare: nici într-un caz să nu-și dea voturile pentru candidatura Maiei Sandu!

Astăzi avem de rezolvat doar o singură problemă: să alegem – ori Moldova, ori Sandu!

Să alegem Moldova!

Jos Sandu și clica ei!

Să luptăm pentru o Moldovă prosperă și democratică!

Adoptat la Plenara a XII-ea a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

 21 septembrie, 2024