„Alo, dna Nina Frunze? Mie îmi spune Igor Dodon, președintele Republicii Moldova”. Șeful statului și-a dat start unei noi rubrici în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, în care săptămânal va telefona un cetățean în direct și va răspunde la întrebările adresate. Prima persoană care a fost abordată este o locuitoare din satul Gura Galbenei din raionul Cimișlia. Femeia a spus că unicul lucru pe care și-l dorește este să aibă o nouă locuință în care să nu-i plouă în cap. Igor Dodon a promis că va încerca să o ajute, însă, Nina Frunze a fost contactată astăzi, 28 februarie, de consilierii prezidențiali și i s-a comunicat că nu o pot ajuta, scrie Ziarul de Gardă (ZdG).

ZdG a căutat-o pe femeie și a făcut cunoștință cu înteaga poveste.

Nina Frunze are 48 de ani, iar din 2007, în urma unei operații, este țintuită la pat. Femeia are trei copii – doi băieți și o fată. Iar acum, locuiește singură și mai primește câte o mână de ajutor de la vecini. Fiind limitată la acțiunile de rutină zilnică, Nina Frunze a dezvăluit că cea mai mare durere este că nu are un acoperiș adecvat deasupra capului, deoarece unde locuiește acum, în casa părintească, este pe cale să se prăbușească.

„Nina Frunze ne spune că a fost telefonată de Igor Dodon, după ce i-a scris un mesaj pe rețelele de socializare. În urma discuției cu președintele, a fost contactată astăzi de o consilieră și i-a transmis că Președinția nu o poate ajuta cu o locuință, motivând că oferă un loc de trai doar familiilor cu numeroși copii”

Sursa: radiochisinau.md