Socialistul Vasile Bolea, actualul președinte al Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, a „ascuns” 500 de milioane de lei pe care le-a luat cu împrumut încă în anul 2016, când fostul său șef de partid, Igor Dodon, candida pentru funcția de șef al statului.

Deputatul Iurie Reniță a făcut public astăzi contractul prin care deputatul PSRM Vasile Bolea a împrumutat, pe 11 aprilie 2016, de la „Exclusiv Media» SRL suma de 500 000 de lei și dispoziția de plată prin care legislatorul a încasat, ulterior, 490 000 de lei.

„După publicarea documentelor ce demonstrează implicarea în spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, a fruntasului psrm-ist Corneliu Furculiță (actualmente liderul fracțiunii socialiste din Parlament), foarte mulți cetățeni mi-au solicitat și au insistat să prezint documentele doveditoare ce-l vizează pe un alt reprezentant de vază al socialiștilor, Vasile Bolea. (…) Acest împrumut NU se regăsește în capitolul VII al Declarației de avere și interese a deputatului Vasile Bolea pentru anul 2016”, susține Reniță.

Menționăm că proprietarul „Exclusiv Media” SRL”, firmă care deține mai multe instituții mass-media afiliate socialiștilor, este Corneliu Furculiță, consăteanul lui Igor Dodon, iar la firmă activează și soția președintelui, Galina Dodon. Furculiță a împrumutat, prin aceeași schemă, suma de 6,5 milioane de lei și tot a ascuns-o.

„Am fost abordat insistent de către cetățenii noștri cu sugestia ca președintele Igor Dodon să-i confere consateanului său, Vasile Bolea, gradul de General de Integritate (cum a mai făcut-o zilele acestea pentru anturajul său personal din SIS, SPPS și Ministerul Apărării!). Acest grad să fie transmis personal deputatului PSRM Vasile Bolea de către procurorul general Alexandr Stoianoglo în ședința de plen a Parlamentului. Cred că ideea este foarte bună, pentru aceasta fiind întrunite toate condițiile!”, face haz deputatul Iurie Reniță.

Menționăm că, recent, procurorii au anunțat că au stabilit o listă de 29 de persoane, inclusiv deputați socialiști, pe care le vor audia în cadrul renumitului dosar privind finanțarea ilegală din exterior a Partidului Socialiștilor, prin intermediul unui off-shore din Bahamas, în 2016.

Imagini pentru listă de 29 de persoane, inclusiv deputați socialiști, pe care le vor audia în cadrul renumitului dosar privind finanțarea ilegală din exterior a Partidului Socialiștilor, prin intermediul unui off-shore din Bahamas, în 2016

Sursă: www.ziarulnational.md