Stimați cetățeni ai Republicii Moldova!

Se încheie un an foarte complicat pentru noi toți – anul 2020 – și noi, ca totdeauna până acum, ne punem mari speranțe în anul ce vine.

E o trăsătură specifică omului de a spera totdeauna la mai bine. Așa ne-a plăsmuit natura. Și în adâncul sufletului fiecăruia dintre noi pâlpâie speranța că în 2021 în viața noastră se vor schimba multe.

Noi sperăm că în 2021 ne vom putea scoate măștile de care ne-am săturat și ne vom vedea la față unii pe alții.

Noi sperăm că, treptat, se vor restabili acele numeroase relații sociale care ne apropie și ne unesc unii de alții.

Noi sperăm că vom putea fără nici o frică din nou să mergem unii la alții în ospeție, să ne întâlnim, să comunicăm.

Noi sperăm că în viața noastră se va întoarce libertatea circulației prin țară și prin lume.

Noi sperăm să putem frecventa teatrele, sălile de concerte și cele sportive.

Noi sperăm să revenim la modul nostru obișnuit de viață.

Posibil, acum, când ne aflăm în al doilea val al pandemiei, toate aceste speranțe par naive, dar noi suntem oameni și nu putem să nu fim optimiști și nici să trăim fără speranțe.

Înțelepciunea poporului ne învață că tot răul e spre bine. În acest îngrozitor an am început să ne obișnuim cu gândul că foarte multe depind de noi, de nivelul conștiinței și responsabilității noastre. Deci, să nu ne molipsim noi și să nu-i infectăm pe alții. Să nu credem în zvonuri și să nu cădem pradă fricii. Să avem grijă de sine și de apropiații noștri. Să nu degradăm, să ne păstrăm familia după lungile luni de carantină și izolare. Să rezistăm și să supraviețuim în condițiile indiferenței totale a autorităților față de viața noastră.

Asta e o bună și utilă deprindere, care trebuie să fie aplicată nu numai în viața personală, ci și în cea socială. Și nu doar în timpul situațiilor excepționale.

Demult ar fi trebuit să înțelegem că de fiecare din noi de bună seamă depinde totul. Depinde ce guvernare vom avea în țară. Depinde ce îl așteaptă pe statul nostru mâine și poimâine. Dacă va apărea sau nu o perspectivă în Patrie pentru copiii și nepoții noștri. Dacă vom putea să vorbim cu mândrie despre faptul că Republica Moldova a devenit un Stat Independent și Suveran, iar cetățenii ei, în sfârșit, au obținut posibilitatea de a duce o viață decentă. Dacă vom fi capabili să depășim fatalitatea sărăciei și a disperării ultimului deceniu.

Toate acestea și încă multe altele se află în mâinile noastre. Anume asta ne-a ajutat să conștientizăm îngrozitorul an 2020. Și n-avem dreptul să-i uităm lecțiile.

Alegând conducerea țării, trebuie să ne imaginăm cum se vor comporta în procesul de guvernare a țării acești inși dolofani, fățarnici și mincinoși, care dețin conturi de multe milioane în offshore-uri și care v-au cumpărat voturile doar cu câțiva leuți. Se poate întâmpla ca Moldova să nu poată supraviețui încă un an, având la guvernare asemenea oameni.
Totul depinde de noi și exclusiv de noi.

De conștiința și responsabilitatea noastră.

De capacitatea pe care, în sfârșit, am căpătat-o de a vedea în dosul măștii adevărata față, iar în spatele dulcilor promisiuni și făgăduințe – adevărul.

De năzuința noastră de a supraviețui și a ajunge, în sfârșit, să trăim o viață normală omenească.

Doar așa, cu acest bagaj, cu aceste noi deprinderi, trebuie să facem alegerea.

Noi avem toată încrederea că societatea noastră, care a trecut prin atâtea provocări și încercări ale anului 2020, nu va mai putea fi înșelată.

Noi sperăm că, conștientizând viața ca cea mai scumpă valoare, oamenii nu vor mai permite ca la alegeri voturile să le fie cumpărate și nici furate.

Noi le dorim tuturor cetățenilor țării, în primul rând, sănătate. Noi vă dorim fericire și bunăstare. Noi vă dorim să supraviețuiți aceste vremuri blestemate și, călindu-vă în încercări, să deveniți mai înțelepți și mai puternici.

Felicitări cu prilejul sosirii în viața noastră a unui an nou – 2021!

La Mulți Ani!

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
Anii 2020-2021